Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 52g157kcal9.3g25.1g0.5g5.5g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g42g112kcal7g0g9.5g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 5.2g12kcal0.8g0g0.9g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 207g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g563kcal34.4g50.6g21.8g11.2g
Valittu annoskoko313g282kcal17.2g25.3g10.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna156g141kcal8.6g12.7g5.5g2.8g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371