Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore94g16kcal0.6g2.3g0.4g0.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g54g88kcal10.7g0g5.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Basilika, tuore 1.3g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 54g16kcal0.3g2.8g0.1g1g
Tomaattisose tomaattipyree 6g4.6kcal0.3g0.8g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz2.7g2.8kcal0g0.6g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g33g82kcal6g0.2g6.4g0g
Mozzarella juustoraaste, valio13g39kcal3.5g0g2.8g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen13g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g528kcal44g19.4g30g5.6g
Valittu annoskoko313g264kcal22g9.7g15g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g132kcal11g4.9g7.5g1.4g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171