Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 84g34kcal2.9g3.4g0.5g1.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g35g211kcal7.4g2.3g19g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g11g60kcal1.9g0.7g5.2g1.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g16g142kcal0g0g15.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.3kcal0g0.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Hunaja 4.9g16kcal0g4g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 140g237kcal27.6g1.7g13.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1485kcal79.8g25.2g116g5.8g
Valittu annoskoko312g742kcal39.9g12.6g58g2.9g
Annoskoko puolitettuna156g371kcal20g6.3g29g1.5g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824