Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 30g8.4kcal0.6g0.9g0.2g0.6g
Herkkusieni 20g3.2kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kiinankaali raaka 100g30g5.4kcal0.5g0.7g0.1g0.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, tuore , annos 100g6.1g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana 16g5.3kcal0.1g0.9g0g0.4g
Voi 1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Paprika, punainen6.1g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 5g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g5g5.5kcal0.4g1g0g0.3g
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g10g23kcal0.7g4.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g217kcal6.8g20.4g11.2g6.8g
Valittu annoskoko313g109kcal3.4g10.2g5.6g3.4g
Annoskoko puolitettuna156g54kcal1.7g5.1g2.8g1.7g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416