Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer61g316kcal2.4g34.4g18.4g3.3g
Voi 61g446kcal0.7g0.2g49.9g0g
Sokeri 52g212kcal0g52.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g48.9g0.8g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2597kcal35.2g271.8g150.4g11.4g
Valittu annoskoko313g1299kcal17.6g135.9g75.2g5.7g
Annoskoko puolitettuna156g649kcal8.8g68g37.6g2.9g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834