Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 77g59kcal1.4g11.9g0.2g0.8g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)46g85kcal5.1g2.5g6g0.1g
Porkkana 23g7.5kcal0.1g1.3g0g0.6g
Keittojuures, Pirkka15g3.8kcal0.2g0.7g0g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.4g3.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)7.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper5.4g4.3kcal0.2g1g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu19g12kcal0.2g0.9g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 115g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g392kcal14.8g37.6g19.2g3.2g
Valittu annoskoko313g196kcal7.4g18.8g9.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna156g98kcal3.7g9.4g4.8g0.8g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440073