Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g81g107kcal17.9g0g3.7g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK51g68kcal11.2g0g3g0g
Lanttu 51g15kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Porkkana 51g17kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 41g31kcal0.8g6.3g0.1g0.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g6.1g34kcal0.1g0.1g3.7g0g
Milbona Maito rasvaton31g10kcal1g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g562kcal63.6g26g21.6g5.2g
Valittu annoskoko313g281kcal31.8g13g10.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna156g141kcal15.9g6.5g5.4g1.3g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403