Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Punajuuri 51g20kcal0.5g3.5g0.1g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g1.7g4.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste5.1g38kcal0g0g4.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)34g112kcal2.3g27.2g0.1g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)17g7.7kcal0g1.9g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu85g51kcal0.9g3.8g3.4g0g
Aurajuusto21g72kcal4.3g0g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g630kcal17.2g76.6g29.4g3.8g
Valittu annoskoko312g315kcal8.6g38.3g14.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g158kcal4.3g19.2g7.4g1g
Arvot/100g100g101kcal2.8g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123