Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha103g171kcal19.5g0g10.3g0g
Sipuli (kuorittu)6.4g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 45g44kcal1.4g8.8g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 103g30kcal0.6g5.5g0.2g2g
Smetana, rasvaa n. 40 % 26g100kcal0.5g0.6g10.8g0g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima26g100kcal7.5g0g7.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.9g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g899kcal59.4g31.2g58.2g5.2g
Valittu annoskoko313g449kcal29.7g15.6g29.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna156g225kcal14.9g7.8g14.6g1.3g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429