Juustokakku brownies-pohjalla

125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa.

Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan.

Sekoita, kunnes seos on tasaista

Täyte:

2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata

250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1 1/2 isoa Daim -suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.

Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.

Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli. Tarjoa jäädykkeenä!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 122 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 27g189kcal0.1g0g21.3g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g18g97kcal0.9g9.4g5.8g0g
Sokeri 36g147kcal0g36.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu24g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g95kcal2.8g19.4g0.3g1g
Vispikerma Flora 20%53g117kcal1.6g2.7g10.7g0g
Viola vanilja tuorejuusto (Valio), annos 20g53g165kcal3.1g8g13.3g0g
Sokeri 18g74kcal0g18.1g0g0g
Daim 56g24g130kcal0.9g14.3g7.6g0g
Liivatelehti, gelatiini4.3g15kcal3.7g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.3g1.1kcal0g0.4g0g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g21g119kcal1.8g11.7g7.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2372kcal35g244g136.8g2g
Valittu annoskoko313g1186kcal17.5g122g68.4g1g
Annoskoko puolitettuna156g593kcal8.8g61g34.2g0.5g
Arvot/100g100g380kcal5.6g39g21.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=456645