Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g48g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Hirvenliha 74g83kcal15.6g0g2.2g0g
Pekoni, paistettu 15g76kcal2.4g0g7.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g133g80kcal2g17.3g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g596kcal41.8g44.4g27.4g6g
Valittu annoskoko313g298kcal20.9g22.2g13.7g3g
Annoskoko puolitettuna156g149kcal10.5g11.1g6.9g1.5g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57553