Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 11g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 162g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.9g7.6kcal0g0g0.9g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Timjami 1.9g5.5kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Purjosipuli 17g3.8kcal0.3g0.4g0g0.4g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 10g2.1kcal0g0.2g0g0g
Juuriselleri 11g3.6kcal0.1g0.5g0g0.4g
Tomaattisose tomaattipyree 9g7kcal0.4g1.2g0g0.1g
Puna-ahven savustettu 43g49kcal7.3g0g2.2g0g
Katkarapu 25g17kcal3.7g0g0.3g0g
Sinisimpukka vedessä 19g17kcal3g0.4g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g238kcal30.4g8.2g7.8g3.8g
Valittu annoskoko312g119kcal15.2g4.1g3.9g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g59kcal7.6g2.1g2g1g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203