Poro-kasviskeitto

Ohjeessa annettu nesteen määrä on laskettu valmiista keitosta (jotta voi vain punnita oman annoksensa ja merkata sen verran ruokaa syödyksi ilman turhia laskeskeluja), joten valmistusvaiheessa keittoon tulee lisätä noin 9dl vettä eikä siis vain 7dl.

1. Paista poronkäristys kattilassa.

2. Lisää joukkoon kuutioidut/suikaloidut vihannekset ja perunat, palvikinkku, vesi ja mausteet (muutama maustepippuri ja kasvisliemi, suolaa maun mukaan).

Keitä noin 20-30 minuuttia, niin että vihannekset ovat kypsiä.

3. Ripottele päälle persiljaa ja herkuttele :)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1804 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g1g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 127g0kcal0g0g0g0g
Saunapalvikinkku (HK)12g12kcal2.1g0g0.5g0.4g
Poronkäristys, lapin liha 240g42g64kcal7.9g0g2.9g0g
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.6g0.1g0.3g
Sipuli 36g11kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Palsternakka 9g5.7kcal0g1.1g0g0.4g
Juuriselleri 8.1g2.6kcal0.1g0.4g0g0.3g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Lanttu 16g4.6kcal0.2g0.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g269kcal23.4g21g7.4g6.2g
Valittu annoskoko312g135kcal11.7g10.5g3.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna156g67kcal5.9g5.3g1.9g1.6g
Arvot/100g100g43kcal3.7g3.4g1.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65272