Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 1g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g3.6g0.7kcal0g0.2g0g0g
Hunaja 4g13kcal0g3.2g0g0g
Oliiviöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5g44kcal0g0g5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g115g69kcal1.7g15g0.1g1g
Palsternakka 41g26kcal0.2g4.8g0.2g1.8g
Sipuli 27g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Porkkana 77g25kcal0.5g4.3g0.2g2g
Lanttu 35g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g451kcal6.2g60.8g18g11.8g
Valittu annoskoko313g226kcal3.1g30.4g9g5.9g
Annoskoko puolitettuna156g113kcal1.6g15.2g4.5g3g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912