Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 30g67kcal1.5g5.2g4.2g1.7g
Persilja 5.9g1.6kcal0.1g0.1g0g0.5g
Oliiviöljy 15g130kcal0g0g14.7g0g
Tomaatti 59g13kcal0.3g2g0.2g0.8g
Kurkku 53g5.8kcal0.3g0.7g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 118g218kcal5.4g37.3g4.6g1.9g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore15g3.7kcal0g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g889kcal15.6g94.8g47.6g11.2g
Valittu annoskoko313g445kcal7.8g47.4g23.8g5.6g
Annoskoko puolitettuna156g222kcal3.9g23.7g11.9g2.8g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500