Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 13g110kcal0g0g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.5g113.6g1.9g5.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.9g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl56g24kcal2.4g3g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1413kcal39.8g237.8g29.4g13.4g
Valittu annoskoko313g706kcal19.9g118.9g14.7g6.7g
Annoskoko puolitettuna156g353kcal10g59.5g7.4g3.4g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81603