Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 104g148kcal18.3g0g8.3g0g
Paprika punainen 13g3.8kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g87g321kcal3.9g26.9g21.7g3.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 43g28kcal1.4g2.1g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Kananmuna 50g(kpl)33g41kcal3.6g0.1g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1101kcal55.4g62.6g69.2g8g
Valittu annoskoko313g550kcal27.7g31.3g34.6g4g
Annoskoko puolitettuna156g275kcal13.9g15.7g17.3g2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609