Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 11g61kcal0.1g0.1g6.8g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 74g252kcal7.5g51.4g0.9g2.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)57g18kcal1.7g2.7g0g0g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 113g40kcal0.2g8g0.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1312kcal19g220.4g36g9.8g
Valittu annoskoko313g656kcal9.5g110.2g18g4.9g
Annoskoko puolitettuna156g328kcal4.8g55.1g9g2.5g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247