Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g41g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Pekoni rasvainen 13g50kcal1.6g0g4.9g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)2.9g21kcal0g0g2.3g0g
Hirvenliha 62g70kcal13.1g0g1.9g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 74g31kcal0.3g3g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 27g104kcal0.6g0.6g11.2g0g
Lihaliemi laimennettu 44g8.4kcal0g1.3g0.3g0g
Valkosipuli 4.4g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g4.4g16kcal0.6g3.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g654kcal34.6g26g41.8g4g
Valittu annoskoko313g327kcal17.3g13g20.9g2g
Annoskoko puolitettuna156g164kcal8.7g6.5g10.5g1g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565