Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g107g36kcal0.2g7.6g0.3g1.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)30g217kcal0g0g24.2g0g
Sokeri40g161kcal0g39.7g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g46g165kcal5.9g32g1g1.7g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl40g135kcal0.8g1.2g13.9g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g50g32kcal5.5g2.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1497kcal25g166g79g7.2g
Valittu annoskoko313g749kcal12.5g83g39.5g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g374kcal6.3g41.5g19.8g1.8g
Arvot/100g100g240kcal4g26.6g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574