Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 43g16kcal0.4g3g0.1g1.1g
Palsternakka 20g13kcal0.1g2.4g0.1g0.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g32g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)2.1g5.3kcal0.2g0.1g0.5g0g
Vesi134g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g2g2.3kcal0g0.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 54g21kcal0.1g4.4g0g0.8g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g20g42kcal4.6g0g2.6g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g6.7g9kcal0.2g0.4g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g235kcal12g24.8g8.4g6.6g
Valittu annoskoko312g118kcal6g12.4g4.2g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g59kcal3g6.2g2.1g1.7g
Arvot/100g100g38kcal1.9g4g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712