Punajuurikeitto

Kuullota pilkotut sipulit ja punajuuret (sekä nauriit tai lantut) juoksevassa oivariinissa.

Lisää 4 dl vettä ja mausteet.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää tuorejuusto ja/tai kerma.

Lisää sitruunamehu ja soseuta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 121g47kcal1.2g8.4g0.2g3g
Nauris 24g6.6kcal0.2g1g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)27g7.3kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Oivariini, juokseva, rasvaseos8.1g58kcal0g0g6.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.1g1.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi108g0kcal0g0g0g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton16g26kcal1.3g0.6g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g292kcal6.2g22.8g18g8g
Valittu annoskoko313g146kcal3.1g11.4g9g4g
Annoskoko puolitettuna156g73kcal1.6g5.7g4.5g2g
Arvot/100g100g47kcal1g3.6g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88566