Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi146g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.7g6.5kcal1.1g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g31kcal2.7g0.7g1.9g2.9g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl52g178kcal7.3g33.6g1.6g2.9g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g95g341kcal12.3g66.3g2g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1113kcal46.8g201.4g11g19.8g
Valittu annoskoko313g556kcal23.4g100.7g5.5g9.9g
Annoskoko puolitettuna156g278kcal11.7g50.4g2.8g5g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116