Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 21g63kcal3.8g10.2g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g66g39kcal1g8.5g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 99g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g41g62kcal0.4g2.5g5.3g0.3g
Oliiviöljy 16g145kcal0g0g16.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g82kcal2.4g16.8g0.3g0.8g
Ohrajauho 18g59kcal1.5g11.6g0.4g1.4g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 10g26kcal0.8g4.6g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g965kcal20.2g110.4g46.2g12g
Valittu annoskoko312g482kcal10.1g55.2g23.1g6g
Annoskoko puolitettuna156g241kcal5.1g27.6g11.6g3g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.7g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694