Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Peruna, punnittu kuorineen 39g25kcal0.6g5.1g0.1g0.3g
Porkkana 39g13kcal0.2g2.2g0.1g1g
Paistijauheliha nauta 5%155g200kcal32.3g0g7.8g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa39g116kcal8.9g0g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g732kcal85g18.6g34g4.2g
Valittu annoskoko313g366kcal42.5g9.3g17g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g183kcal21.3g4.7g8.5g1.1g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794