Jauhemaksapihvit

300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa, naudan136g178kcal25g7.9g5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g123g74kcal1.9g16g0.1g1.1g
Porkkanaraaste 200g26g7.1kcal0.2g1.4g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g595kcal61g50.8g16g3.6g
Valittu annoskoko313g298kcal30.5g25.4g8g1.8g
Annoskoko puolitettuna156g149kcal15.3g12.7g4g0.9g
Arvot/100g100g95kcal9.8g8.1g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90511