Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g64g39kcal1g8.3g0.1g0.6g
Bataatti, kuorittu 46g37kcal0.7g7.8g0g1.4g
Porkkanaraaste 200g74g20kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Lanttu 69g20kcal0.7g3.2g0.2g1.2g
Palsternakka 60g38kcal0.3g7.1g0.2g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g307kcal6.2g60.6g1.2g15.4g
Valittu annoskoko313g154kcal3.1g30.3g0.6g7.7g
Annoskoko puolitettuna156g77kcal1.6g15.2g0.3g3.9g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513