Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g72g227kcal16.1g1.8g17.2g0g
Nauris 95g26kcal0.9g4g0.3g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Punajuuri 72g28kcal0.7g4.9g0.1g1.8g
Oliiviöljy 12g101kcal0g0g11.5g0g
Hunaja 5.7g19kcal0g4.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g833kcal36g37.4g58.4g10g
Valittu annoskoko313g416kcal18g18.7g29.2g5g
Annoskoko puolitettuna156g208kcal9g9.4g14.6g2.5g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877