Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 27g38kcal3.4g0.1g2.8g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton102g174kcal7.7g1g15.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g54kcal1.6g10.9g0.2g0.5g
Kookoshiutale 9g61kcal0.7g0.6g5.9g1.5g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g22g88kcal0g21.8g0g0g
Saksanpähkinä 36g244kcal5.3g1.2g23.4g5.7g
Kinuskikastike (Rainbow)64g198kcal1.7g39.7g3.4g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)23g164kcal0g0g18.2g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2148kcal41g176.6g138.6g15.4g
Valittu annoskoko313g1074kcal20.5g88.3g69.3g7.7g
Annoskoko puolitettuna156g537kcal10.3g44.2g34.7g3.9g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=93710