Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 80g31kcal0.8g5.5g0.2g2g
Nauris 40g11kcal0.4g1.7g0.1g0.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 27g74kcal0.5g0.8g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g381kcal4.4g19g30.6g6.6g
Valittu annoskoko313g191kcal2.2g9.5g15.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g95kcal1.1g4.8g7.7g1.7g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683