Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 145g47kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 104g79kcal2g16.2g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.7g8.3kcal0.3g0.4g0.6g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.4g0.9kcal0.1g0.1g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.2kcal0.8g1.2g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 7.4g13kcal0.6g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g335kcal10.4g56g4.4g11g
Valittu annoskoko312g168kcal5.2g28g2.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna156g84kcal2.6g14g1.1g2.8g
Arvot/100g100g54kcal1.7g9g0.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242