Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g30g40kcal1.5g7.5g0.4g0.7g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 50g64kcal10.3g0g2.5g0g
Oliiviöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka10g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 15g5.2kcal0.7g0.3g0g0.4g
Vesi149g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 10g32kcal2.4g4.5g0.2g0.9g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk14g5.4kcal0.2g1.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g385kcal33.6g29.6g13.8g6.6g
Valittu annoskoko313g193kcal16.8g14.8g6.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g96kcal8.4g7.4g3.5g1.7g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390