Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)102g142kcal11.3g0.4g10.6g0g
Sokeri 19g79kcal0g19.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 21g71kcal2.1g14.6g0.2g0.7g
Perunajauho 1dl=70g23g77kcal0g19g0g0g
Leivinjauhe 1.8g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.6g1.2kcal0g0.4g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g139g222kcal10g22.2g9.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2.3g6.7kcal0g1.3g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1204kcal47g156g41g3.2g
Valittu annoskoko312g602kcal23.5g78g20.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna156g301kcal11.8g39g10.3g0.8g
Arvot/100g100g193kcal7.5g25g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179