Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 38g8.6kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Peruna, punnittu kuorineen 113g73kcal1.8g14.9g0.2g1g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2g18kcal0g0g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.7g5kcal0.2g0.2g0.4g0g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g38g41kcal0.9g1.5g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g293kcal7.2g35.2g13g3.8g
Valittu annoskoko312g147kcal3.6g17.6g6.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g73kcal1.8g8.8g3.3g1g
Arvot/100g100g47kcal1.2g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181