Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g10g33kcal0.7g7g0.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.6g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g45g77kcal9g0g4.5g0g
Basilika, tuore 1.5g0.4kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.2g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g56g23kcal2.8g2.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana626g405kcal31g37.4g13g7g
Valittu annoskoko313g203kcal15.5g18.7g6.5g3.5g
Annoskoko puolitettuna157g101kcal7.8g9.4g3.3g1.8g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531