Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 253g1028kcal0g253g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl358g1216kcal50.1g228.9g11.1g19.7g
Vehnänalkio, 0,25 dl75g238kcal21.6g24.6g6g10.4g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl149g1341kcal0g0g149g0g
Rahka, valio447g291kcal44.7g18.8g1.3g0g
Mustikka metsä- 536g236kcal2.7g34.3g3.2g17.7g
Kananmuna kuoreton 656g935kcal81.9g2g67.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 596g204kcal18.2g29.8g0.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g143kcal0g35.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g11317kcal440g1264.8g476.8g95.8g
Valittu annoskoko3120g5658kcal220g632.4g238.4g47.9g
Annoskoko puolitettuna1560g2829kcal110g316.2g119.2g24g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558