Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen643g4632kcal6.4g6.4g514.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai643g2252kcal77.2g456.7g13.5g19.3g
Luumu kivetön, kuivattu 643g1309kcal27g241.9g5.5g55.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g531g759kcal66.3g1.6g54.7g0g
Sokeri 643g2611kcal0g642.7g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g23182kcal355.4g2710.8g1176.6g149.4g
Valittu annoskoko3120g11591kcal177.7g1355.4g588.3g74.7g
Annoskoko puolitettuna1560g5796kcal88.9g677.7g294.2g37.4g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278