Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen482g159kcal15.9g23.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g21g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g289g1012kcal4.9g257.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g22g68kcal2.4g13g1.5g6.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g289g897kcal49.2g156.2g8.4g37.6g
Vehnäjauho, sunnuntai376g1316kcal45.1g266.9g7.9g11.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g578g1793kcal98.3g312.3g16.8g75.2g
Voi, normaalisuolainen (Valio)145g1041kcal1.2g1.2g115.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g482g289kcal48.2g20.7g1.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen193g64kcal6.4g9.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu131g165kcal14.4g0.4g11.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka10g39kcal0g9.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.8g1.2kcal0g0.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl96g557kcal20.3g5.1g48.7g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g14800kcal612.6g2151.6g424.4g282.8g
Valittu annoskoko3120g7400kcal306.3g1075.8g212.2g141.4g
Annoskoko puolitettuna1560g3700kcal153.2g537.9g106.1g70.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183