Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 876g243kcal10.4g35.6g1.8g18.4g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)324g104kcal5.5g14.9g0.3g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g123g118kcal5.2g20.8g0.2g6g
Chili paprika punainen35g14kcal0.7g3.2g0g0g
Persilja8.8g1.1kcal0.1g0.1g0g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.5g3.6kcal0.3g0.6g0g0.1g
Paprika, punainen175g45kcal1.6g8.1g0.7g3.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr18g49kcal1.4g1.7g4.2g0.3g
Porkkana 263g86kcal1.6g14.6g0.5g6.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)26g50kcal0.1g11.8g0.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 1051g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 175g53kcal1.6g8.9g0.4g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6244g1556kcal58.2g244.8g16.8g79.8g
Valittu annoskoko3122g778kcal29.1g122.4g8.4g39.9g
Annoskoko puolitettuna1561g389kcal14.6g61.2g4.2g20g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990