Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Sokeri 510g2070kcal0g509.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 700g126kcal3.9g17.5g2.8g4.9g
Rypsiöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Ruokasooda 20g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl260g1664kcal36.4g8.8g163.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.6g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Rusina 120g351kcal3.4g72.1g0.6g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6256g21370kcal331.6g2375.8g1141.6g87.8g
Valittu annoskoko3128g10685kcal165.8g1187.9g570.8g43.9g
Annoskoko puolitettuna1564g5342kcal82.9g594g285.4g22g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980