Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.3g0.7g1.9g
Kauralese 11g40kcal2g5.1g0.9g2g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 37g24kcal1.2g1.8g1.3g0g
Parsakaali brokkoli 47g16kcal2.2g0.9g0.1g1.2g
Kirsikkatomaatti, suomalainen19g3.7kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Paprika keltainen 23g6.8kcal0.2g1.1g0g0.4g
Saksanpähkinä 11g76kcal1.7g0.4g7.3g1.8g
Kananmuna, omega, 1 kpl31g40kcal4g0.1g2.6g0g
Ruokakerma Valio 5%37g23kcal0.4g1g1.9g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl2.8g15kcal0.1g0.1g1.6g0.1g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta19g86kcal7.5g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana627g1313kcal50.6g100.8g75g15.4g
Valittu annoskoko313g657kcal25.3g50.4g37.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna157g328kcal12.7g25.2g18.8g3.9g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g12g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135472