Jauheliha-makaronipata

1 tl oreganoa
1 kpl sipuli
6 dl vettä
0.5 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl rypsiöljyä
1 kpl lihaliemikuutio
270 g tummaa makaronia (raakapaino)
1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
0.5 dl tomaattiketsuppia
400 g jauhelihaa (rasvaa 10%)
Ruskista jauheliha teflonpannulla ilman rasvaa.

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa.

Lisää paprikajauhe kuullottamisen aikana.

Lisää sekaan kattilaan vesi sekä liemikuutio.

Kiehauta ja lisää makaronit.

Keitä 7-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita joukkoon jauheliha, kasvikset ja mausteet.

Kuumenna ja anna hautua kypsäksi.

Lisää tarvittaessa vettä ja mausteita oman maun mukaan.

Vinkki
Makaronin asemesta voit käyttää myös tummaa spagettia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Peice78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 11g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Rypsiöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.1g5.8kcal0.2g0.4g0.4g0g
Tumma makarooni (Torino)51g177kcal8.1g32.4g1.3g3g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 47g48kcal1.6g8.4g0.5g1.4g
Ketsuppi 11g10kcal0.1g2.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana627g790kcal49g88g24.6g9.8g
Valittu annoskoko314g395kcal24.5g44g12.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna157g197kcal12.3g22g6.2g2.5g
Arvot/100g100g126kcal7.8g14g3.9g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296069