Kanakorma20130106

Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 391 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 1400g1500kcal323.4g0g21g0g
Sipuli 300g91kcal3.7g14.4g0.6g5.1g
Ruokajogurtti Valio200g180kcal9g10g12g0g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g160g934kcal33.6g24g73.6g16g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g150g180kcal4.8g6.7g15g0g
Inkivääri, tuore, silputtu60g48kcal1.1g10.7g0.5g1.2g
Chili paprika punainen160g64kcal3.2g14.4g0g0g
Kanaliemi laimennettu 600g60kcal1.6g2.6g4.7g0.2g
Rypsiöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6260g7881kcal760.8g165.6g454.8g45g
Valittu annoskoko3130g3941kcal380.4g82.8g227.4g22.5g
Annoskoko puolitettuna1565g1970kcal190.2g41.4g113.7g11.3g
Arvot/100g100g126kcal12.2g2.6g7.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=324482