Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 501g1514kcal89.8g243g5g53.6g
Vesi, vesijohtovesi 2004g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)120g33kcal1.6g5.8g0.2g2g
Naudanliha keskiarvo 251g383kcal48.3g0g21g0g
Sianliha keskiarvo 251g547kcal45.8g0g40.8g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6264g4953kcal371g497.6g134g111.2g
Valittu annoskoko3132g2476kcal185.5g248.8g67g55.6g
Annoskoko puolitettuna1566g1238kcal92.8g124.4g33.5g27.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019