Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 646g219kcal19.8g31.6g0.6g0g
Hiiva 56g42kcal7.3g0.6g0.2g3.9g
Sokeri 172g699kcal0g172g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1167g4003kcal118.9g816.6g14g40.8g
Margariini 80 % laktoositon 140g979kcal0.9g0g110.2g0g
Kananmuna kuoreton 95g135kcal11.8g0.3g9.7g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 474g4165kcal2.9g1.9g468.8g0g
Sokeri 387g1573kcal0g387g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6272g23627kcal323.2g2820g1207g89.4g
Valittu annoskoko3136g11813kcal161.6g1410g603.5g44.7g
Annoskoko puolitettuna1568g5907kcal80.8g705g301.8g22.4g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853