Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 90g41kcal0.5g7.4g0.2g3.6g
Peruna, keskikokoinen 60g48g29kcal0.7g6.2g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.3g3.4kcal0.3g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.5g7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g2.5g5.9kcal0.1g0.7g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana628g247kcal5.6g33.8g8g8.8g
Valittu annoskoko314g124kcal2.8g16.9g4g4.4g
Annoskoko puolitettuna157g62kcal1.4g8.5g2g2.2g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374