Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai43g149kcal5.1g30.2g0.9g1.3g
Oivariini, 60 (100g)31g172kcal0.3g0.3g18.8g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%43g123kcal14.5g0g7.2g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g50g35kcal5.5g1.3g0.8g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g33g51kcal10.9g0g0.6g0.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kanamuna, paistettu (pirkka)28g61kcal3.6g0.1g5.1g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g50g60kcal1.7g2.4g5g0g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana628g1316kcal84g70g76.8g5.4g
Valittu annoskoko314g658kcal42g35g38.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna157g329kcal21g17.5g19.2g1.4g
Arvot/100g100g210kcal13.4g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314891