Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi164g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g55g16kcal0.5g3.3g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 13g42kcal3.2g6g0.2g1.2g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 22g29kcal1.8g3.9g0.4g1.1g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana628g334kcal28.2g28.8g10.2g5.4g
Valittu annoskoko314g167kcal14.1g14.4g5.1g2.7g
Annoskoko puolitettuna157g84kcal7.1g7.2g2.6g1.4g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.6g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413