Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Juuriselleri 15g4.7kcal0.2g0.7g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g15g4.2kcal0.1g0.9g0g0.4g
Ruokaöljy keskiarvo 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Valkosipuli 1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g59g21kcal0.9g4g0.1g0g
Soijakastike 9g5.4kcal0.5g0.9g0g0g
Sokeri 1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Valion ruokakerma 15%30g48kcal1g1g4.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g51g54kcal3.6g7.1g0.5g4.1g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Persilja 1.2g0.3kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana629g384kcal13.6g36.2g18.8g11.2g
Valittu annoskoko314g192kcal6.8g18.1g9.4g5.6g
Annoskoko puolitettuna157g96kcal3.4g9.1g4.7g2.8g
Arvot/100g100g61kcal2.2g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325037