Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen125g41kcal4.1g6.1g0g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g31g25kcal0.5g2.1g1.6g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 112g86kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana628g312kcal13.8g52.6g3.6g2.8g
Valittu annoskoko314g156kcal6.9g26.3g1.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna157g78kcal3.5g13.2g0.9g0.7g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324